8 szelet tarja,
só, bors, mustár,
2 db paprika,
1 db paradicsom,
1 fej hagyma,
4 szelet füstölt szalonna,
8-10 karika füstölt kolbász,
5 dkg dió,
2 dl tejföl,
só, bors, zsír, mustár, liszt
|
A húst nyolc, kb. egy cm vastag szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral és egy-két órára a hűtőbe tesszük pihenni. Addig megmossuk és felvágjuk a zöldségeket: A paprikát, paradicsomot és a hagymát karikákra vágjuk és enyhén megsózzuk, nehogy édes legyen a sütéstől. Kiválasztunk 4 szelet húst, mindegyikre a következő sorrendben tesszük az alapanyagokat: 1 szelet szalonna, 1-2 karika hagyma, 1 szelet paradicsom és paprika, 1-2 karika kolbász. Ha mindez kész, a maradék 4 szelet hússal letakarjuk, az alufóliából akkora szeleteket vágunk, hogy úgy tudjuk belecsomagolni a húst, mintha batyut kötnénk össze. Fontos, hogy légmentesen zárjon. Minden dupla hússzeletet becsomagolunk, majd tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben közepes lángon 1,5 - 2 órát sütjük. Ha kész, akkor lábost veszünk elő és a darált diót zsiradék nélkül enyhén megpirítjuk, majd ráöntjük a megsült hús levét. Ha kevés, vízzel lehet higítani (ne túl sokkal). A tejfölből és a lisztből készített habarással sűrítjük, és tálaláskor a mártást a húsra öntjük. Krumplipürével a legfinomabb, de sült krumpli, párolt rizs is finom hozzá. Jutkasalátát, esetleg kovászos uborkát adjunk hozzá. Fantasztikusan finom!
Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.
JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|